Lanseringsfesten for nettverket

Nettverket Smultringøkonomi Norge er dannet!

Nettverket Smultringøkonomi Norge er dannet!

Mandag 8. april lanserte og feiret vi den historiske begivenheten! Mange kom og delte gleden med oss! Med denne organiseringen har vi skapt et grunnlag for å samle alle gode krefter til en stor bevegelse for formålet: En ny norsk økonomi som er til for å skape livskvalitet for alle, trygt innenfor naturens tålegrense! Det er både mulig og nødvendig!

Programmet:

  • Velkommen og ord om motivasjon og kraft
  • Inspirasjon fra organisasjoner, kommuner, forskningsmiljøer
  • Hilsener og gratulasjoner fra det internasjonale miljøet
  • Sofasamtale om samarbeid og veier fram
  • Kulturinnslag

Tid: 8.april 18.00 – 20.00

Sted: Sentralen (Vinterhagen 1 etg.), Øvre Slottsgate 3, 0157, OsloSkriv inn tekst her

Introduksjon ved Ellen Sjong:

Vi trenger å bli en fugleflokk, - en samlet, koordinert og sterk samfunnsbevegelse for en ny økonomi! Den drives av en engasjerende, etterlengtet og dermed motiverende visjon. Som en strikk drar den oss til seg. Vi trenger å holde den levende og nyansere den til en reell mulighet.

Nå-tilstanden er "kode rød". Den kan mobilisere, men like gjerne skremme og gjøre oss motløse og oppgitte.  Sammen med en samfunnsforståelse som maler på en logikk om vekst for arbeidsplasser og velferdsstat, tapper dette oss for krefter. For mye fokus på elendigheten, blir det en strikk som holder oss tilbake i passivitet. 

Vi vil ikke dvele for mye ved den, men vender blikket mot det  samfunnet vi ønsker oss og som er fullt mulig å skape sammen!

Hilsen til oss fra Hildegunn Brattvåg, nestleder i Nettverk for helsefremmende samfunn.

 "Fremsam" jobber for å skape lokalsamfunn som fremmer gode liv for alle innbyggere. De er et nettverk av og for kommuner og fylkeskommuner, og en del av WHO Healthy Cities. 


Hilsen til oss fra Erik Gomez-Baggethun og NMBUs bærekraftarenaer.

Erik Gómez-Baggethun er professor i miljøstyring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og seniorforsker ved University of Oxford. Forskningen hans dekker temaer innen økologisk økonomi og miljø- og bærekraftvitenskap, med fokus på miljøverdier og økonomi etter vekst. Erik står fem år på rad på Clarivates liste over verdens mest siterte forskere innen økonomi og finans. 


Hilsen til oss fra Elise Åsnes, Spire.

Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon under moderorganisasjonen Utviklingsfondet. Spire jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. De ønsker å se de store sammenhengene, og endre de grunnleggende årsakene til hvorfor urettferdighet oppstår. Derfor har de fokus på miljø, matsikkerhet, internasjonal handel og bærekraftig byutvikling og uttrykker stor glede over at Nettverket Smultringøkonomi Norge er dannet.

Panelsamtale med Hildegunn Brattvåg, Elise Åsnes og Arild Vatn, professor emeritus ved NMBU. Samtalen ble ledet av Bjørn Hauger. 

Vi trenger en samfunnssamtale om en alternativ økonomi i Norge og et nytt narrativ som viser at en slik økonomi er mulig, var noe av det deltakerne snakket om.