Åpningsord 

Fredag 22. september

Marie Loe Halvorsen jobber til daglig som næringspolitisk direktør i Elektroforeningen, i tillegg til å være styreleder i Pådriv Oslo. Hun har bakgrunn fra Miljøpartiet de grønne, og har vært byrådssekretær i Oslo i syv år – under byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen og finansbyråd Einar Wilhelmsen. Hun er utdannet sivilingeniør i fornybar energi fra NMBU. 

Marie er opptatt av å vise frem hvordan det er mulig med en samfunnsutvikling som bra for folk, uten at det går på bekostning av miljøet. Som byrådssekretær har hun blant annet jobbet med prosjekter som bilfritt byliv og tredje boligsektor, og i dag jobber hun for at Norge skal bli verdens første helelektriske samfunn. Marie har nylig kjøpt seg småbruk på Eidsvoll, og sammen med mann, barn og katt har hun så vidt begynt å leve ut drømmen om et roligere og mer selvberget liv i pakt med naturen.

Hun var pådriver Smultringøkonomi og - modellen i sin tid som byrådssekretær, og vil komme inn på tematikken bærekraftig by- og samfunnsutvikling under åpningen av festivalen.